Det handler om at vælge rigtigt -første gang!

Teknologier

Der findes mange teknologier at trække på, og der genopfindes teknologier, man er gået fra i takt med nye løsninger kommer frem. Tiderne bringer smarte og "intelligente" løsninger på banen. Boligerne halter dog lidt efter resten af feltet.

Bilerne produceres med sædevarme, klimazoner, cruisecontrol og alverdens andet automatik. Bygningsstyring vinder frem, men 99% af boligmassen er eksisterende bygninger, hvis mest ekstravagante styring er en radiatorventil.

 

Fanerne på denne side ser nærmere på, hvad de forskellige teknologier kan tilbyde.

Emneberøring

 

Brændeovne

Solvarme

Solceller

Varmepumper

Vindmøller

Passive energitilskud

Gulvvarme

Masseovn

 

Boligerne er mange, og hver bolig i sig selv er forskellig. Brugen af boligen er derfor en vigtig faktor, når der skal vælges teknologier til at fremme boligens egenskaber.

 

-mv.

 

 

Valg

 

Bæredygtighed er ved at være et ret slidt ord, men ikke desto mindre, er det vejen frem. For at komme tættere på målet, skal flere boliger forbedres.

 

Teknologier, der kan forbedre boligen, er med til at skabe en bedre tilværelse for alle berørte parter. Yderligere er bæredygtig tankegang med til at sikre fremtidige generationer samt bedre forhold og udvikling på sigt.

 

Ved valg af teknologi, er det ikke nødvendigvis den billigste, der er den bedste. Og den dyreste kan være for upraktisk. Det kan være, at den bedste løsning i virkeligheden er, at få fældet nogle træer, som skygger for meget. Derfor er vigtigheden af, at få analyseret omgivelserne og boligen som én samlet helhed essentiel for effektiviteten af valgte løsning.

 

Teknologierne valgt til boligen, skal hænge sammen og supplere hinanden bedst muligt.

 

 

 

Denne side kommer til at indeholde emner som: Solceller, Solvarme, Varmepumper, Vindmøller, Passiv solvarmetilskud og mange andre teknologier, der kan gøre boligen CO2-venlig og udgøre en besparelse på forbruget.